Αρσάκεια Ιωαννίνων
ECO SCHOOLS NHPIAGVGEIO PSYCHIKOU 2022aEco School
psihikofinal60 χρόνια
(1955-2015)
LOGO STOXOI 2UNESCO - ASPnet Schools
sxedia logo1a

banner1821

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

6O χρόνια (1955-2015)6O χρόνια
ουσιαστικής προσφοράς ποιοτικής παιδείας στα δεκάδες χιλιάδες παιδιά  που φοίτησαν στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.


6O χρόνια
προσφοράς  κοινωνικής, συναισθηματικής, πνευματικής και ψυχοκινητικής αγωγής, στην τρυφερή αυτή ηλικία που δομείται η προσωπικότητα των παιδιών.

6O χρόνια
προετοιμασίας τής ομαλής προσαρμογής των μικρών παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και -μακροπρόθεσμα- στη ζωή.

Το 2015 είναι για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού ένα επετειακό έτος, γιατί φέτος συμπληρώνονται  6O χρόνια από την ίδρυσή του, τον Σεπτέμβριο τού 1955.  Σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2015-16, το Νηπιαγωγείο μας θα εορτάσει  -με ποικίλες εκδηλώσεις- αυτή την επέτειο.

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις αίθουσες Λόγου και Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από τα παιδιά δύο τμημάτων νηπίων τού Νηπιαγωγείου.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης μίλησε για την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το 1836 (180 χρόνια) και τους σκοπούς της, για τη μέριμνα προσχολικής αγωγής στα Σχολεία της ήδη από το 1840 (175 χρόνια) και για την ίδρυση τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού το 1955 (60 χρόνια).
Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρώην Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και εταίρο τής Φ.Ε. κ. Ελένη  Σδράλη, την πρώην Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Πανταζώνα και τη Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης κ. Κατερίνα Ζαγκανά.
Στη συνέχεια, η Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ. Άνσυ Νικολοπούλου μίλησε για την εκπαιδευτική πορεία τού Νηπιαγωγείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Τέλος, η θεατρολόγος-θεατροπαιδαγωγός κ. Φίλια Δενδρινού, υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, μίλησε για τη σημασία τής Θεατρικής Αγωγής στην προσχολική ηλικία και την εφαρμογή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παιδικά τραγούδια, τα οποία απέδωσαν τα παιδιά των δύο τμημάτων τού Νηπιαγωγείου (τού τμήματος Ν.2 με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου και τού τμήματος Ν.6 με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ναταλία Ηλιάδη).
Τα τραγούδια δίδαξε η νηπιαγωγός, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια κ. Τατιάνα Ζωγράφου, υπεύθυνη Μουσικής Αγωγής, και την κίνηση η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια μπαλέτου και κίνησης, χορογράφος, υπεύθυνη τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά συνόδευσε στο πιάνο η νηπιαγωγός κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας τής Φ.Ε. κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου, η Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, εταίροι τής Φ.Ε., Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύντριες και εκπαιδευτικοί των Σχολείων και πλήθος γονέων παλαιών και νέων μαθητών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού
Την εκδήλωση πλαισίωνε αναδρομική έκθεση κοστουμιών, σκηνικών αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού από τις εορτές των σχολικών ετών 1989-1990 έως και 2014-2015. Την επιμέλεια και την οργάνωση τής έκθεσης είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου.
Η έκθεση διήρκεσε μέχρι και τηνΤετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ήταν ανοικτή για το κοινό. Παράλληλα, στον κεντρικό διάδρομο τής Στοάς τού Βιβλίου εκτίθενται καλλιτεχνικές δημιουργίες από προνήπια και νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου ΨυχικούΠρόκειται για ομαδικές εργασίες τις οποίες έχουν δημιουργήσει τα παιδιά στο «καλλιτεχνικό εργαστήρι» τού Νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο των εικαστικών προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί.

Το έντυπο τής έκθεσης στη Στοά τού ΒιβλίουΑνακοινώσεις Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

Ιούλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31