Αρσάκεια Ιωαννίνων
Αντιμετωπίζοντας τον "ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΝΤΟΥ"!

Τον Φεβρουάριο τού 2024 τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, πραγματοποίησαν στον κήπο των Σχολείων δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα, η οποία τους έδωσε χαρά και γνώση, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε στη διαμόρφωση τής οικολογικής τους συνείδησης. Τη δράση αυτή εμπνευστήκαμε και υλοποιήσαμε στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την Οικολογία, με τίτλο "Η ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση".

Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στις σελίδες των βιβλίων

Με αφορμή τη συμμετοχή των νηπίων στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης), με τίτλο: «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα (Myth2Space)», τα παιδιά ασχολήθηκαν με την ανθρωπιστική διάσταση τού προγράμματος και, συγκεκριμένα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης - ASPnet Schools UNESCO

Από το 2017 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού αποτελεί μέλος τού Διεθνούς Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet τής UNESCO. Στο πλαίσιο τής εξωστρέφειας και τής συνεργασίας με άλλα σχολεία, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα τού 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς σχετικά με τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης.

Μικροί επιστήμονες εν δράσει!

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 τα νήπια τού τμήματος Ν.4 τού Αρσακείου Νηπαιγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Κατερίνα Ζαγκανά, επισκέφθηκαν το Χημείο των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων, όπου τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Η δασκάλα-χημικός κ. Μαίρη Γιαννοπούλου σε συνεργασία με τα παιδιά τού τμήματος Ε΄2 τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν προετοιμάσει έξυπνα και εύκολα πειράματα, τα οποία πραγματοποίησαν μαζί με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες τού Νηπιαγωγείου.

«Υπόσχεση Φιλίας»

Για τέταρτη χρονιά το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί». Στον φετινό διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024», με τίτλο: «Η δύναμη τής Φιλίας», παίρνουν μέρος τα παιδιά των τμημάτων των νηπίων Ν.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ζαφείρα Ντούλη, και Ν.5, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ναταλία Ηλιάδη.

Θεατρική παράσταση «Τα σ’ αγαπώ τού κόσμου»

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τα σ’ αγαπώ τού κόσμου» τής Μάρως Θεοδωράκη, στο "Νέο Θέατρο". Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική παράσταση κατανόησαν ότι κάθε "σ’ αγαπώ" έχει την δική του ιστορία και χτίζεται μέσα από την ενσυναίσθηση, τη στοργή και τη φροντίδα...

Μια διαφορετική μουσική μπάντα!

Μια διαφορετική μουσική μπάντα ζωντάνεψε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2024. Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.1 και η νηπιαγωγός τους κ. Κωνσταντίνα Πέτσικα, με αφορμή το Εργαστηρίο Δεξιοτήτων για την Οικολογία (τίτλος προγράμματος: «Η Ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση»), κατασκεύασαν πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα.

Έτοιμα τα λαχανικά μας! Ήρθε η ώρα τής συγκομιδής!

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με ιδιαίτερη χαρά, πραγματοποίησαν τη συγκομιδή των λαχανικών τους! Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν την ευκαιρία να περιποιηθούν τα λαχανικά, να παρατηρούν την ανάπτυξή τους και να περιμένουν υπομονετικά να μεγαλώσουν. Και να που ήρθε η ώρα τής συγκομιδής!

Αναζητώντας το φλουρί το τυχερό!

Η κοπή τής πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, στα τμήματα των προνηπίων και νηπίων τού Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Ψυχικού. Μαθητές, μαθήτριες και νηπιαγωγοί περίμεναν με ενθουσιασμό τη νέα χρονιά για να ξαναϊδωθούν και να κόψουν την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο Σχολείο τους.

«Τα σύνεργα τού Απόλλωνα»

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα σύνεργα τού Απόλλωνα» από τη θεατρική ομάδα "ΛύρΑυλος", στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου.