Αρσάκεια Ιωαννίνων
Εκστρατεία αλληλεγγύης

Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, προνήπια και νήπια, μαζί με τις οικογένειές τους συμμετείχαν στη μαζική εκστρατεία αλληλεγγύης των Αρσακείων Σχολείων για τις μαθήτριες και τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν πρόσφατα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συγκεντρώνοντας σχολικά είδη.

«Αγαπώ τη Γη, έλα να ανακυκλώσουμε μαζί!»

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2022-2023, συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τού διεθνούς δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» τής Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας τής Φύσης.

Με αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης συνεχίζεται και εφέτος η Πράξη Αγάπης των Χριστουγέννων!

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν ήδη ξεκινήσει να συζητούν στις ψηφιακές τους τάξεις, και με την ευκαιρία τού εορτασμού των Χριστουγέννων, για τη μεγάλη σημασία τής αλληλεγγύης και τής προσφοράς στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή την περίοδο που όλη η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από πράξεις συμπαράστασης.

Πράξη Αγάπης Χριστουέννων 2019

Τα προνήπια και τα νήπια  τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, αφού συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για τον κόσμο γύρω τους δίνοντας έμφαση στη φύση, αλλά και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την βοήθεια των συνανθρώπων τους, αποφάσισαν, με αίσθημα αλληλεγγύης και ειλικρινή διάθεση για προσφορά, να βοηθήσουν με μια πράξη γεμάτη αγάπη και με την ευχή αυτή να είναι η αρχή για πολλές άλλες ακόμα...

Πασχαλινές λαμπάδες για καλό σκοπό!

Από τις 3 έως και τις 17 Απριλίου 2019 τα προνήπια και τα νήπια όλων των τμημάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υποδέχθηκαν διαδοχικά τους γονείς τους στις τάξεις τους, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί ειδικά ώστε παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής λαμπάδων.

Προσφορά και αλληλεγγύη - Πράξη Αγάπης Χριστουγέννων 2018

Με αίσθημα αλληλεγγύης και ειλικρινή διάθεση για προσφορά, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείο Ψυχικού αποφάσισαν και εφέτος τα Χριστούγεννα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν μέσα σε κάθε τμήμα τα παιδιά βρήκαν πάρα πολλούς τρόπους και λόγους που οι άνθρωποι πρέπει να βοηθάμε όχι μόνο ο ένας τον άλλον, αλλά και τα ζώα και τη φύση. Στο πνεύμα λοιπόν των Χριστουγέννων και με κινητήρια δύναμη την αγάπη, κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του ημερολόγιο για να συμβάλει στην Πράξη Αγάπης.

Τα παιδιά δείχνουν την αγάπη τους! Πράξη Αγάπης Χριστουγέννων 2017
Όπως κάθε Χριστούγεννα, έτσι και εφέτος, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού με πολύ μεγάλη χαρά αποφάσισαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.