Αρσάκεια Ιωαννίνων

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, όλοι μας οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σε σχέση με ζητήματα Οικολογίας και αγάπης προς το περιβάλλον, που πάντοτε καλλιεργούν και την αγάπη και προς τον συνάνθρωπο.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και το εκπαιδευτικό του προσωπικό δραστηριοποιείται πάντοτε με κίνητρο την παραπάνω ανάγκη.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, το Νηπιαγωγείο μας βραβεύτηκε ακόμη μία φορά για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία - EcoSchools».
Το διεθνές αυτό πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε μαθητές σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα, 99 σχολικές μονάδες, 600 εκπαιδευτικοί και 26.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για τις επιτυχείς δράσεις τους στο δίκτυο, και έλαβαν ως επιβράβευση των προσπαθειών τους την Πράσινη Σημαία των "Οικολογικών Σχολείων".

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει ενεργά στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης από το 2008 και είναι η 5η φορά που βραβεύεται με τον τίτλο τού "Οικολογικού Σχολείου" και με την Πράσινη Σημαία.