Αρσάκεια Ιωαννίνων
2 βραβεία σε φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 τα νήπια τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την προσχολική εκπαίδευση. Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο οργανισμός "STEM Education", σε συνεργασία με το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης, στο πλαίσιο τού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού».

6η Πράσινη Σημαία για το Σχολείο μας!

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερο, αναδεικνύεται η ανάγκη για την καλλιέργεια και ανάπτυξη τής οικολογικής συνείδησης. Μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να υιοθετήσουμε φιλικές συμπεριφορές απέναντι στο περιβάλλον, για την προστασία του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έχουν προτάξει την παραπάνω ανάγκη, μέσα από δράσεις και πρακτικές που οργανώνουν.

Πιστοποιητικό Αριστείας στις Δεξιότητες Κωδικοποίησης στο Σχολείο μας!

Για 3η συνεχή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) με ποικίλες δραστηριότητες προγραμματισμού. Στόχος τής συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τις έννοιες τού προγραμματισμού και τού ψηφιακού γραμματισμού.

Βράβευση στον διαγωνισμό "Κάν’ το ν’ ακουστεί!"

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετείχε φέτος, για 3η χρονιά, στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022 -Ταξιδεύοντας".

Βράβευση με 5η Πράσινη Σημαία για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού!

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, όλοι μας οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σε σχέση με ζητήματα Οικολογίας και αγάπης προς το περιβάλλον, που πάντοτε καλλιεργούν και την αγάπη και προς τον συνάνθρωπο.

Πιστοποιητικό Αριστείας στη διοργάνωση Code Week 4 All

Τον Οκτώβριο τού 2021 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συμμετείχαν για 1η χρονιά στην Europe Code Week, (πατήστε εδώ).

Είμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού είναι το μοναδικό Νηπιαγωγείο στον νομό Αττικής, το οποίο συγκαταλέγεται στην επίσημη, επικαιροποιημένη λίστα τού Δικτύου ASPnet Schools τής UNESCO!

6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Τα νήπια τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Γιώτα Παππά, συμμετείχαν στο 6ο Πανελλήνιο  με τίτλο «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019», που διοργανώνεται από το European School Radio. Για περισσότερα πατήσετε εδώ.

Διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο και Πράσινη Σημαία

Για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία – EcoSchools» βραβεύτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε μαθητές σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Βράβευση για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και οι νηπιαγωγοί κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη, Ντίνα Γκαραγκάνη, Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, Γιώτα Παππά και Κωνσταντίνα Πέτσικα βραβεύθηκαν για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης«Οι πράσινες γωνιές τής γειτονιάς μου» τις σχολικές χρονιές 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2015-2016.