Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official
Οι μαθητές τού μεσαίου τμήματος Γερμανικών τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Νικόλαος Αντωνόπουλος, Αικατερίνη Αντωνοπούλου, Στέλλα Αντωνοπούλου, Μαρία Γουρνέλλη, Γιώργος Θεοδώρου, Καλλιόπη Καλογεροπούλου, Κλειώ Κοκκάλη, Αναστάσης Ντούσης, Στάθης Παναγιωτακόπουλος, Αύρα Πανταζοπούλου, Βαγγέλης Συγγρός, Παναγιώτης Τατούλης, Γιάννης Τσικαλάκης, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, με την καθηγήτριά τους κ. Αγγέλα Μεταλληνού, συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα "Feste und festliche Gerichte" (Γιορτές και γιορτινά εδέσματα).
   Το θέμα τού προγράμματος θεμελίωθηκε από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα από την καθηγήτρια Γερμανικών κ. Μεταλληνού, και σε αυτό συμμετέχουν η Γαλλία (Collège Berty Abrecht Ste Maxime) και η Πολωνία (Samorządowe Gimnazjum w Bolszewie), υπό την αιγίδα τής ελεύθερης και ασφαλούς πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς eTwinning, που τους παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες με συναδέλφους τους στην Ευρώπη.
Το πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια πέντε τουλάχιστον συνεχόμενων σχολικών μηνών, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές που συμμετέχουν να έρθουν σε επαφή με συνομήλικους νέους από άλλα κράτη τής Ευρώπης, που μαθαίνουν και αυτοί τη Γερμανική ως β΄ ξένη γλώσσα.
Οι μαθητές, στο πλαίσιο τής πρώτης εργασίας τού προγράμματος με θέμα "sich vorstellen" (συστήνομαι), αντάλλαξαν μέιλ και φωτογραφίες τού σχολείου και τής τάξης τους, καθώς και χάρτες τής ευρύτερης περιοχής όπου βρίσκεται το σχολείο τους.
Για τον Δεκέμβριο τού 2013, πέρα από τις τυπικές χριστουγεννιάτικες ευχές, οι μαθητές των τριών χωρών αντάλλαξαν μεταξύ τους ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία παρουσίασαν επιλεγμένα έθιμα τής πατρίδας τους και, φυσικά, μια τυπική χριστουγεννιάτικη συνταγή. Από μέρους τής ελληνικής συμμετοχής, οι μαθητές ετοίμασαν κουραμπιέδες στο εντευκτήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και τους έψησαν στους φούρνους τής καντίνας.
Η γιορταστική αυτή διαδικασία αποτυπώθηκε στο βίντεο Kourabiedes, το οποίο αναρτήθηκε και στην πλατφόρμα τού eTwinning τού συγκεκριμένου προγράμματος.
Η Εθνική Υπηρεσία Στήριξης τού eTwinning έχει εγκρίνει και χορηγήσει στο πρόγραμμα αυτό Ετικέτα eTwinning.
Η πλατφόρμα eTwinning, όπου αναρτάται η συγκεκριμένη δράση, είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, αρκεί να αποστείλει την ηλεκτρονική του διεύθυνση στην ηλεκτρονική διεύθυνση τού Σχολείου: a-gym-ps@ARSAKEIO.GR (υπ' όψιν κ. Μεταλληνού).

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31