Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μαθήματα ζωής και αλληλεγγύης - Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Πώς είναι να νιώθεις στο περιθώριο αλλά κάποιος να έρχεται και να σου δίνει ένα χέρι βοήθειας; Να αισθάνεσαι μόνος/-η και κάποιος να σου προσφέρει ελπίδα;

Αλυσίδα αγάπης... 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα τού Κοινωνικού Παντοπωλείου τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και συγκέντρωσαν πάνω από 120 κιλά προϊόντων για τις 150 ωφελούμενες οικογένειες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στην εθελοντική δράση "Ο δικός μου μαραθώνιος"

Για ακόμη μια χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στήριξαν ενεργά την «Εστία» στο Ψυχικό, το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, λαμβάνοντας μέρος στην εκδήλωση «Ο δικός μου μαραθώνιος», που είναι ένας συμβολικός αγώνας δρόμου 500 μέτρων.

Η μαθητική κοινότητα του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού εύχεται και στέλνει αστέρια γεμάτα ελπίδα και ζωή.

Αφιέρωμα: Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Η μαθητική κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με πρωτοβουλία τής κυρίας Ελένης Γαλιάνδρα (καθηγήτρια Τεχνολογίας), τής κυρίας Ελισάβετ Δεληγιαννάκη (καθηγήτρια Φιλόλογος) και τής κυρίας Ελένης Σκούμπου (καθηγήτρια Θρησκευτικών), αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, με το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής».

Κοινωνικό παντοπωλείο

Τα Χριστούγεννα, γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης, είναι αφορμή ενσυναίσθησης και έναυσμα ενεργοποίησης.

Κοινωνικό φαρμακείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, ευαισθητοποιημένοι στα προβλήματα των ευπαθών ομάδων τού τόπου μας και πρόθυμοι να τους συνδράμουν όσο μπορούν, συγκέντρωσαν φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό που παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο τού Δήμου Ηλιούπολης, στις 14 Απριλίου 2022, για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Εθελοντισμός και οικολογική συνείδηση

Στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τού εθελοντισμού και τής οικολογικής συνείδησης των μαθητών το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συγκεντρώνει εδώ και χρόνια πλαστικά καπάκια.