Αρσάκεια Ιωαννίνων
Υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμός Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού είναι ένα τριώροφο κτήριο (με υπόγειο, ισόγειο και δώμα), κτισμένο τη δεκαετία του 1930, σε προνομιακή θέση στο Ψυχικό. Διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις, οι οποίες σταδιακά ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται.
Το Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο συστεγάζεται με άλλα 8 σχολεία σε ένα κεντρικό κτήριο με 2 άλλα παρακείμενα κτήρια με κοινούς εξωτερικούς προαύλιους χώρους. Ο χώρος διαθέτει για κοινή χρήση από όλα τα σχολεία 1 μεγάλο θέατρο, 1 αμφιθέατρο, 1 βιβλιοθήκη με διαθέσιμους υπολογιστές και εκτυπωτές για τους μαθητές, 1 Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, 1 Μουσείο Αναλογικής Τεχνολογίας, 2 κυλικεία, 1 φωτοτυπικό κέντρο, 1 τηλεφωνικό κέντρο και 2 αναρρωτήρια (το ένα προορίζεται για αποκλειστική χρήση των Γυμνασίων και των Λυκείων και το άλλο των Σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης). Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούνται από 1 σύγχρονο στίβο, 4 υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, 1 υπαίθριο γήπεδο βόλεϋ, 2 υπαίθρια γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς και 3 κλειστούς χώρους που προορίζονται για γυμναστικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϋ, γυμναστική). Στον ευρύτερο χώρο του σχολείου υπάρχει Ιερός Ναός. Το σχολείο περιβάλλεται από κήπους και δασάκι. Επίσης, υπάρχει χώρος πάρκινγκ για τους διδάσκοντες και ξεχωριστός χώρος στάθμευσης των σχολικών λεωφορείων.
Στο Α΄ Γυμνάσιο ανήκουν 12 αίθουσες διδασκαλίας και μία αίθουσα υπολογιστών/πολλαπλών χρήσεων: οι αίθουσες αυτές είναι πλήρως εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο. Στις αίθουσες διδασκαλίες υπάρχουν λευκοί πίνακες (whiteboards). Οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν ντουλαπάκια, όπου κάθε μαθητής μπορεί να φυλάσσει τα βιβλία και τα προσωπικά του αντικείμενα. Οι τοίχοι των αιθουσών είναι πολύχρωμοι και διακοσμούνται από δημιουργίες των μαθητών.
Στο Σχολείο υπάρχουν ακόμα αίθουσες ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, μουσικής και τεχνολογίας, ενώ μοιράζεται με τα άλλα σχολεία 4 εργαστήρια πληροφορικής, οι οποίες διαθέτουν διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονο εξοπλισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης, διαθέτει 1 εργαστήριο με tablets και 2 από τα 5 εργαστήρια φυσικών επιστημών.
Σε πολλά κεντρικά σημεία του σχολείου υπάρχουν δοχεία με απολυμαντικό υγρό (σημειωτέον ότι αυτά υπήρχαν πριν από την πανδημία του Covid-19, για την αντιμετώπιση της εποχιακής γρίπης). Στις τάξεις, όπως προβλέπεται, υπάρχουν συσκευασίες με απολυμαντικό υγρό, που ανανεώνονται συνεχώς. Η καθαριότητα του σχολείου ήταν και είναι εντατική και συνεχής. Λόγω της πανδημίας, είναι ακόμα πιο συστηματική η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του σχολείου. Επίσης, λαμβάνει χώρα απολύμανση όλων των αιθουσών σε όλα τα διαλείμματα, εκτός του 1ου και του 7ου (5λεπτα).
Για μαθητές με κινητικές δυσκολίες στον χώρο του σχολείου υπάρχει ένας ανελκυστήρας, ράμπες σε συγκεκριμένους χώρους και εισόδους/εξόδους καθώς και αναβατήρες σε δύο σημεία του σχολείου όπου υπάρχουν σκάλες, για τη διευκόλυνση των μαθητών που κάνουν χρήση αμαξιδίου.Το συγκρότημα των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού διαθέτει σύγχρονες υποδομές σε μια μεγάλη έκταση με πολλούς χώρους πρασίνου στο Παλαιό Ψυχικό.
Για να δείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, πατήστε εδώ.
Για να δείτε τη Βιβλιοθήκη, πατήστε εδώ.
Για να δείτε τα εργαστήρια Η/Υ, πατήστε εδώ.
Για να δείτε τα εργαστήρια φυσικών επιστημών, πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον ναό τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, πατήστε εδώ.

Κλικ στην εικόνα για να κάνετε εικονική περιήγηση τού Συγκροτήματος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού (συνιστάται Google Chrome)

thumbnail