Εκεί τους υποδέχθηκε ο γενικός Διευθυντής τού εκπαιδευτικού ομίλου κ. Μάκης Βελισσαρόπουλος μαζί με τον γυιο του κ. Άκη Βελισσαρόπουλο και τους σεφ κ. Γιώργο Γαβριά και Ευθύμιο Καλόσσακα. Η ξεχωριστή αυτή σχολή στον τομέα τού τουρισμού και τής γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο. Σε ένα από τα εργαστήρια γαστρονομίας και μαγειρικής οι σεφ μαζί με τους μαθητές δημιούργησαν εξ αρχής κλασικά πιάτα τής αλσατικής κουζίνας, βασικό αντικείμενο τής ερευνητικής εργασίας, όπως:
• vol au vent με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας Périgord,
• crème parmentier/Kartoffelsuppe,
• choucroute Alsacienne,
• πέστροφα με riesling και λαχανικά και
• ως επιδόρπιο tarte aux pommes/Apfelkuchen.
Ο σεφ κ. Γ. Γαβριάς εξηγούσε και πληροφορούσε λεπτομερέστατα τους παρευρισκόμενους μαθητές για την διαδικασία παρασκευής τού κάθε πιάτου, για τα υλικά που χρησιμοποιούσε, ακόμα και για τις πολιτισμικές και γαστρονομικές συνήθειες των Αλσατών, ενώ οι μαθητές είχαν έτσι τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την όλη διαδικασία μαγειρικής που διεξαγόταν μπροστά τους, προτού απολαύσουν και το αποτέλεσμα.
Στο τέλος μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τής Σχολής και θαύμασαν την άψογη οργάνωση τού εκπαιδευτικού αυτού οργανισμού, ενώ επέστρεψαν στο Σχολείο συνεχίζοντας να φορούν με ενθουσιασμό την μαγειρική ποδιά που τους προσφέρθηκε ως δώρο.
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-high-school-a/events-activities/13484-episkepsi-sta-iek-le-monde#sigProIdb6586d70a8