Αρσάκεια Ιωαννίνων
Συνομιλώντας με τους «Αθλίους» τού Βίκτορος Ουγκό...

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον χώρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οι Άθλιοι» τού Βίκτορος Ουγκό.

Συνάντηση με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχαν την τύχη να παρευρεθούν σε μια ξεχωριστή συνάντηση. Προσκεκλημένος τού Σχολείου μας ήταν ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος ποιητής Αντώνης Φωστιέρης.

«Μετα-Πολεμικές Κοινωνίες» στο SCMUN τού St Catherine’s

Με επιτυχία στέφθηκε μια ακόμη συμμετοχή 10 μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο 3ο SCMUN, που διοργανώθηκε στο St Catherine’s, από 10 έως και 11 Φεβρουαρίου 2024, με θέμα «Μετα-Πολεμικές Κοινωνίες». Συγκεκριμένα, στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές από τις Α΄ και Β΄ τάξεις: Ελένη Τσόχου Α΄4, Ειρήνη Ρούσσου Α΄4, Ιωάννα Ψύχα Α΄4, Άννα Σάκκου Α΄4, Αλεξάνδρα Κοντογιάννη Α΄2, Σοφία Πασχάλη Α΄3, Μαρία-Κατερίνα (Μαριτίνα) Ντούνη Α΄3, Αγγελική Σούρλα Α΄4, Κυριακή Χριστοπούλου Α΄4 και Παναγιώτης Παπαβασιλείου Β΄3, οι οποίοι εκπροσώπησαν τις χώρες τής Τουρκίας και Λιθουανίας σε θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών.

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, έχει καθιερωθεί, από το 2017, ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Την ημέρα αυτή τιμάται και αναδεικνύεται η ελληνική γλώσσα, που μιλιέται αδιάλειπτα στην ανατολική λεκάνη τής Μεσογείου από τη 2η χιλιετία π.Χ. και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις τού ελληνικού πολιτισμού, με σπουδαία συνεισφορά και στον ευρωπαϊκό και στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ημερίδα για την Κυβερνοασφάλεια

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού τής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, οι μαθητές τής Α΄ τάξης και των τριών Λυκείων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο των Σχολείων, ομιλία-ημερίδα με θέμα την κυβερνοασφάλεια.

Οι μαθητές μας στην Προεδρική Φρουρά

Η ιστορία μάς έχει αποδείξει, και μάλιστα με ακαταμάχητα τεκμήρια, ότι για εμας τους Έλληνες η διάσωση και υπεράσπιση τής εθνικής μας παράδοσης συνιστά εθνικό χρέος. Ο Εύζωνας είναι ένα σύμβολο αναγνώρισης, μπροστά στο οποίο νιώθεις κανείς δέος, καθώς ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και την αξιοπρέπεια και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Παρουσίαση με θέμα «Η σημασία τού βιογραφικού»

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού σχεδίου δράσης «Παρουσιάζω τον εαυτό μου - Χτίζω το μέλλον μου», παρακολούθησαν, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, παρουσίαση με θέμα «Η σημασία τού βιογραφικού».

Στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Σε αυτό το ολυμπιακό έτος 2024, η Ελλάδα, η γενέτειρα τού Ολυμπισμού, και η Γαλλία, η οποία θα φιλοξενήσει τους ιστορικούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν υπήρξαν ποτέ πιο κοντά!

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

«Τι θλιβερό κατόρθωμα για τον αλαζονικό μας αιώνα, αυτή η σιχαμάρα, αυτός ο καταποντισμός σε μια πρωτοφανή απουσία πολιτισμού, και μάλιστα στην καρδιά τής Ευρώπης!» Αυτά ήταν τα λόγια από έναν Αυστριακό ιερέα που μπήκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν, αρκετές μέρες μετά την νικηφόρο επέλαση των μεγάλων Συμμαχικών Δυνάμεων εναντίον των Γερμανών κατακτητών.

Μια βόλτα στο "Κοσμοδρόμιο" με τη συγγραφέα Ελένη Κατσαμά...

Η Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 ξεκίνησε για τους μαθητές και τις μαθήτριες τού τμήματος Β΄3 τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με έναν αλλιώτικο τρόπο. Αντί για δυο ώρες μάθημα, πήγαν μια… φανταστική βόλτα στο "Κοσμοδρόμιο", με οδηγό τη συγγραφέα κ. Ελένη Κατσαμά...