Ο κ. Κότσης, κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης, παρουσίασε στους μαθητές βασικές αρχές μαγειρικής και χρήσης συγκεκριμένων υλικών στην γαλλική κουζίνα, τους περιέγραψε με ποιο τρόπο μαγειρεύτηκαν τα πιάτα που προσφέρθηκαν και τι ξεχωριστό χαρακτηρίζει το κάθε πιάτο. Τους μίλησε με θέρμη για τη γαλλική γαστρονομία, επειδή και αυτός γοητεύτηκε από μικρός και φοίτησε σε γαλλικές σχολές υψηλής μαγειρικής, πριν αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο. Αναφέρθηκε ακόμη στο όνειρο των γονιών του να στήσουν έναν ξεχωριστό χώρο εστίασης στο κέντρο τής Αθήνας, με σκοπό να γνωρίσουν και στο αθηναϊκό κοινό την υψηλή γαλλική γαστρονομία. Το συγκεκριμένο εστιατόριο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1965 και από τότε μέχρι και σήμερα, που το έχει αναλάβει ο ίδιος, συνεχίζει να προβάλλει την καλή γαλλική κουζίνα στην αθηναϊκή κοινωνία και όχι μόνο.
Οι μαθητές χάρηκαν πολύ που μπόρεσαν να δοκιμάσουν γεύσεις που μέχρι τώρα ερευνούσαν μόνο μέσα από γαλλική γαστρονομική βιβλιογραφία ή από διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-high-school-a/events-activities/13212-sto-galliko-estiatorio-abreuvoir#sigProId827d02b579