Αρσάκεια Ιωαννίνων
 a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM logo 02 label Untitled 114 x 70 px ermis arsakeiou alykps facebook
Στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα», οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, επισκέφθηκαν με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους κ. Φωτ. Κατρανίδου και Αγγ. Μεταλληνού, το γαλλικό εστιατόριο ‘Abreuvoir’, στο Κολωνάκι. Ήθελαν να δοκιμάσουν ενδεικτικά γαλλικά παραδοσιακά εδέσματα, που ετοίμασε για τον σκοπό αυτό ο ιδιοκτήτης τού εστιατορίου κ. Σπ. Κότσης και οι συνεργάτες του.
Ο κ. Κότσης, κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης, παρουσίασε στους μαθητές βασικές αρχές μαγειρικής και χρήσης συγκεκριμένων υλικών στην γαλλική κουζίνα, τους περιέγραψε με ποιο τρόπο μαγειρεύτηκαν τα πιάτα που προσφέρθηκαν και τι ξεχωριστό χαρακτηρίζει το κάθε πιάτο. Τους μίλησε με θέρμη για τη γαλλική γαστρονομία, επειδή και αυτός γοητεύτηκε από μικρός και φοίτησε σε γαλλικές σχολές υψηλής μαγειρικής, πριν αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο. Αναφέρθηκε ακόμη στο όνειρο των γονιών του να στήσουν έναν ξεχωριστό χώρο εστίασης στο κέντρο τής Αθήνας, με σκοπό να γνωρίσουν και στο αθηναϊκό κοινό την υψηλή γαλλική γαστρονομία. Το συγκεκριμένο εστιατόριο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1965 και από τότε μέχρι και σήμερα, που το έχει αναλάβει ο ίδιος, συνεχίζει να προβάλλει την καλή γαλλική κουζίνα στην αθηναϊκή κοινωνία και όχι μόνο.
Οι μαθητές χάρηκαν πολύ που μπόρεσαν να δοκιμάσουν γεύσεις που μέχρι τώρα ερευνούσαν μόνο μέσα από γαλλική γαστρονομική βιβλιογραφία ή από διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Νοέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30