Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετείχε φέτος, για 3η χρονιά, στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022 -Ταξιδεύοντας".

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio - Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (τού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).


Τα νήπια τού τμήματος Ν.4, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Γιώτα Παππά, συμμετείχαν με το πρωτότυπο τραγούδι «Το ταξίδι τής αγάπης» σε στίχους, μουσική και διδασκαλία τής υπεύθυνης για την εξειδικευμένη δραστηριότητα τής Μουσικής Αγωγής κ. Τατιάνας Ζωγράφου.
Πρόκειται για ένα τρυφερό τραγούδι, η δημιουργία τού οποίου βασίστηκε σε ιδέες των παιδιών όπως τις μοιράστηκαν στην τάξη τους με τη νηπιαγωγό τους. Η συμμετοχή, λοιπόν, στον διαγωνισμό ήταν πολύ σημαντική για τα παιδιά και το ταγούδι στηρίχτηκε ένθερμα στη σχετική ψηφοφορία. Έτσι η χαρά τους ήταν απερίγραπτη όταν έμαθαν πως η προσπάθεια τους κατέκτησε τη 2η θέση στον Μαθητικό Διαγωνισμό στην κατηγορία "Νηπιαγωγεία, Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας".
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρευρέθησαν στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι», παρέλαβαν το βραβείο τους και μοιραστήκαν με τις γλυκές φωνές τους το τραγούδι που δημιούργησαν. 
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν!