Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών, περιηγήθηκαν στον χώρο τού Ιδρύματος Τakis Foundation, καθώς και στους μουσειακούς χώρους.

Πρόκειται για τον τόπο έμπνευσης και δημιουργίας των περισσότερων έργων τού πρωτοπόρου Έλληνα γλύπτη και ερευνητή ΤΑΚΙ, τα οποία αποτελούν ένα νοητό μονοπάτι στην καλλιτεχνική πορεία τουΟ γλύπτης, το 1964, αγόρασε μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων στον λόφο Γεροβουνό, ο οποίος βρίσκεται στους πρόποδες τής Πάρνηθας, ύψους 175 μέτρων, και είναι 19 μέτρα ψηλότερος από αυτόν τής Ακρόπολης. Αποτελεί μια  ξεχωριστή γεωγραφική τοποθεσία, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν και "ιερό βουνό". Ορμώμενος από τα ισχυρά μαγνητικά πεδία τού λόφου, ο TAKIS ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής ενός κοινωφελούς οργανισμού, με σκοπό την προώθηση τής τέχνης και των επιστημών.

Τα παιδιά περιεργάστηκαν τον χώρο, παρατήρησαν τα εργαλεία, που ο γλύπτης  χρησιμοποιούσε, και προσπάθησαν να φανταστούν τον τρόπο με τον οποίο τα αξιοποιούσε στις υπέροχες εφευρέσεις του..
Δείτε την επίσκεψή μας στο παρακάτω βίντεο.