Σχολείο Αγκαλιά-Έμπνευση-Δημιουργία: Open Week 2024

Είναι αλήθεια ότι οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού αντλούμε καθημερινά δύναμη από το σχολικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτικά προγράμματα με τη θεατροπαιδαγωγό και αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

Έντεχνη Προφορική Αφήγηση

Είναι η Τέχνη των παραμυθάδων και των παραμυθούδων που μπορούσαν να μαγεύουν με τα γλυκά τους λόγια το ακροατήριό τους και να το κρατούν γοητευμένο για ώρες ή και… μέρες!
Όπως όλες οι εφαρμοσμένες Τέχνες, έχει τις τεχνικές και τα μυστικά της. Φαίνεται απατηλά εύκολη, αλλά είναι δυσκολότατη, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στην Τέχνη τού Λόγου.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας - "Τα παλιά επαγγέλματα"

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, όπου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα παλιά επαγγέλματα".

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 τα παιδιά τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Άλσος τής Ακαδημίας Πλάτωνος και το Ψηφιακό Μουσείο.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.