Ο Νοέμβρης τού 1973 δεν ξεχνιέται...

Ο Νοέμβρης τού 1973 δεν ξεχνιέται. Είναι ο Νοέμβρης τής εξέγερσης τού Πολυτεχνείου κατά τής δικτατορίας, ο Νοέμβρης που τιμάμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη.
Μοιραζόμαστε μνήμες, συναισθήματα και σκέψεις για το τότε, το τώρα και το μετά. Mισός αιώνας, 50 χρόνια, έχουν περάσει από τη νύχτα που έγραψε ιστορία υπέρβασης και υπερηφάνειας. Σήμερα ο καθένας και η καθεμιά έχει πάρει τον δρόμο του. Ωστόσο, κάθε Νοέμβρη συναντιόμαστε νοερά, έστω για λίγο, στο ίδιο σταυροδρόμι, εκεί που χτίστηκε η απαράμιλλη δύναμη τής ενότητας, τής αλληλεγγύης, τής συλλογικότητας, τής αξιοπρέπειας και τής ανιδιοτέλειας στην προσφορά.

Μικροί σχεδιαστές μόδας...

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 οι δημιουργικοί καλλιτέχνες τής Α΄1, Α΄2 και Α΄3 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν, στο πλαίσιο τού project για τη σημασία και την αξία τής ανακύκλωσης, στη δράση "Μικροί σχεδιαστές μόδας", η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα στο Σχολείο μας.

Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη, Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο τής Αθήνας

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης, το οποίο έχει συσταθεί προς τιμήν τής ξεχωριστής αυτής προσωπικότητας στον πνευματικό και πολιτικό στίβο. Κύριος στόχος είναι η διάδοση του έργου και των αξιών του, καθώς και η συνέχεια της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Παλιά Επαγγέλματα - Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α´ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα παλιά επαγγέλματα.