Αρσάκεια Ιωαννίνων
Σχολείο Αγκαλιά-Έμπνευση-Δημιουργία: Open Week 2024

Είναι αλήθεια ότι οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού αντλούμε καθημερινά δύναμη από το σχολικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτικά προγράμματα με τη θεατροπαιδαγωγό και αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

Έντεχνη Προφορική Αφήγηση

Είναι η Τέχνη των παραμυθάδων και των παραμυθούδων που μπορούσαν να μαγεύουν με τα γλυκά τους λόγια το ακροατήριό τους και να το κρατούν γοητευμένο για ώρες ή και… μέρες!
Όπως όλες οι εφαρμοσμένες Τέχνες, έχει τις τεχνικές και τα μυστικά της. Φαίνεται απατηλά εύκολη, αλλά είναι δυσκολότατη, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στην Τέχνη τού Λόγου.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 τα παιδιά τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Άλσος τής Ακαδημίας Πλάτωνος και το Ψηφιακό Μουσείο.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας - "Τα παλιά επαγγέλματα"

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, όπου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα παλιά επαγγέλματα".

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Ο αέρας ως πηγή ζωής και… ενέργειας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β´ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν, στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου, την ψυχοπαιδαγωγό και επαγγελματία αφηγήτρια κ. Σάσα Βούλγαρη.

Αφηγηματικό ταξίδι με τον Αυγερινό, την Πούλια και μια Αστράμαξα!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού Διεθνούς Δικτύου Εκπαίδευσης και Αειφορίας "Από τη Μυθολογία στο Διάστημα" - Myth2space", συνεργάστηκαν στον χώρο τής κεντρικής βιβλιοθήκης τού Σχολείου, με την ψυχοπαιδαγωγό και επαγγελματία αφηγήτρια κ. Σάσα Βούλγαρη.

Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα... 

2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το βιβλίο γιορτάζει την ημέρα που γεννήθηκε ο περίφημος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα μήνυμα και μια αφίσα ετοιμάζονται κάθε χρόνο, για να αναδειχθεί η αξία των βιβλίων και τής ανάγνωσης, ώστε να ενθαρρύνεται η διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση τής λογοτεχνίας. Στο πλαίσο αυτής τής ημέρας, τον Απρίλιο 2024, όλες οι τάξεις τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού δημιούργησαν το δικό τους ψηφιακό βιβλίο, απολαμβάνοντας το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο τής λογοτεχνίας. 

Τα Σπίτια των Θρύλων και των Παραμυθιών

Παραμύθια από την αφηγήτρια κ. Σάσα Βούλγαρη άκουσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 25 και  26 Απριλίου 2024, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων, στο πλαίσιο τού προγράμματος "Σχολείο όπως σπίτι".

Προεδρική Φρουρά

Στις 23 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄3 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν την Προεδρική Φρουρά.