Αρσάκεια Ιωαννίνων

"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι", τού Mike Kenny από τον θίασο τού Ηλία Καρελλά στο "Θέατρο Κάππα".

Μια πρωτότυπη, καθηλωτική, επίκαιρη, υψηλής αισθητικής και άκρως συγκινητική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού.

Ο τίτλος της; "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι". Ραπουνζέλ δεν υπάρχει ούτε πρίγκιπας και, προφανώς, ούτε κάστρο ούτε κάτι από το γνωστό παραμύθι... Η ιστορία διαδραματίζεται το 1944 στο Λονδίνο. Βομβαρδισμοί. Πόλεμος. Η πόλη κρύβεται. Τα φώτα σβήνουν. Παιδιά, που αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα, φεύγουν στην εξοχή για την ασφάλειά τους, μακριά από τους δικούς τους. Η μικρή Λέτι μπαίνει στο τρένο με μια βαλίτσα κι ένα γράμμα. Το έχει γράψει η μητέρα της για εκείνη, για να την γνωρίσουν οι άνθρωποι εκεί που θα πάει. Και η περιπέτειά της ξεκινά...

Μέσα από την ιστορία της αναδεικνύονται πολλά και σημαντικά μηνύματα. Φόβος, πόλεμος, μοναξιά, απομόνωση, διαφορετικότητα, διακρίσεις, περιθωριοποίηση, ρατσισμός, εγκλεισμός, μοναξιά, νοσταλγία,ανάγκη για επαφή, επικοινωνία, φιλία, η ομορφιά τής φύσης και η ιδιαίτερη σύνδεση και αγάπη που μπορούμε να αναπτύξουμε με τα ζώα. Μικροί και μεγάλοι ευαισθητοποιήθηκαν και παρακολούθησαν με προσήλωση όσα διαδραματίζονταν επί σκηνής.

Καταλυτικός και πρωταγωνιστικός ήταν και ο ρόλος τής μουσικής με τους "String Demons" να κλέβουν τις εντυπώσεις, ερμηνεύοντας ζωντανά με θαυμαστή δεξιοτεχνία τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις τους,  ακολουθώντας και νοηματοδοτώντας απόλυτα τη ροή τού έργου. Μετατοπίζονταν μαγικά στη σκηνή παίζοντας με το ηλεκτρικό τους βιολί και το βιολοντσέλο ατμοσφαιρικές μελωδίες.

Στο τέλος, η αυλαία έκλεισε κι αυτό που κυριάρχησε ήταν η  συγκίνηση. Παντού διάχυτη η μαγική δύναμη τής θεατρικής τέχνης. Κινητοποιεί τη σκέψη μας και εξωτερικεύει τα συναισθήματά μας.

Δείτε την εμπειρία μας εδώ