Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η 30ή Ιανουαρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους Τρεις Μεγάλους Πατέρες τής Εκκλησίας, στους Τρεις Ιεράρχες, όπως έχει καθιερωθεί από τον 11ο αιώνα, όταν ο Ιωάννης Μαυρόπους, ο Επίσκοπος Ευχαϊτών, πρότεινε την κοινή εορτή των Τριών Μεγίστων Φωστήρων, αφού υπήρξαν από κοινού προστάτες των Γραμμάτων και τής Ελληνικής Παιδείας. Είναι, επομένως, γιορτή σημαντική τής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η ελληνορθόδοξη παιδεία που καλλιεργεί γενιές Ελλήνων οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στο σπουδαίο έργο των Τριών Ιεραρχών, των Μυσταγωγών τής Ορθοδοξίας και των Γραμμάτων. Κατά τον Πρόεδρο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη: οι Τρεις Φωτισμένοι Πατέρες άνοιξαν τη χριστιανική αγκαλιά τους εγκαίρως και διορατικά, για να κλείσουν μέσα τον Ελληνισμό και να τον φιλιώσουν με την Ορθόδοξη Πίστη.


Αυτούς τους τρεις μεγάλους σοφούς, οι οποίοι φώτισαν την οικουμένη με τις ακτίνες τής αλήθειας τού Θεού, τίμησαν με σεβασμό και σεμνότητα οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024. Τιμούμε τους Τρεις Πεφωτισμένους Δασκάλους. Τιμούμε τα Ελληνικά Γράμματα. Τιμούμε την Ελληνική Παιδεία. Τιμούμε τους εμπνευσμένους και αφοσιωμένους στη μαθήτρια και τον μαθητή δασκάλους.

Έτσι, στο θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε από τα παιδιά τής Ε΄2 τάξης ήταν έντονη η συγκίνηση κατά τη διάρκεια τού αφιερώματος στον δάσκαλο. Στο υπέροχο τραγούδι "Αγαπημένη μου δασκάλα" τα μάτια βούρκωσαν, καθώς τόσο γλυκόηχα αποδόθηκε, όπως και όλα τα τραγούδια τής χορωδίας από ταπαιδιά τής Ε΄1 τάξης, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής Φιλιππίας Σακλαρίδου.

Το μεστό και ελκυστικό σενάριο επιμελήθηκαν η Υποδιευθύντρια κ. Νίκη Θεοδωρακοπούλου και η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Βασιλική Μουρίκη, η οποία ανέλαβε και την εκφραστική σκηνοθεσία. Βεβαίως, η σκηνή ντύθηκε όμορφα πολύ και κατανυκτικά με την ξεχωριστή πάντοτε καλλιτεχνική παρέμβαση του καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Αντώνη Στρατούδη. Η επίγευση τής εκδήλωσης ήταν θαυμάσια και με τις υποβλητικές προβολές τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Ασημίνας Στέφου. Το πιο δυνατό, όμως, χειροκρότημα απευθύνεται στους πρωταγωνιστές, τα παιδιά μας, που θέλουν να μαθαίνουν, που χαίρονται να δημιουργούν, που καταφέρνουν να κλέβουν τις εντυπώσεις (Δείτε τον εορτασμό μας εδώ.)!

Οι μαθητές μας προσπαθούν πάντα με σθένος να μαθαίνουν και να προοδεύουν. Όπως πρόσφατα που, με πολύ ενδιαφέρον, συμμετείχαν στον Αρσάκειο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, ο οποίος για πρώτη φορά διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με πρόταση τού καθηγητή κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, Προέδρου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Πράγματι, τους αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" για τη συμμετοχή αυτή. Σημασία μεγαλύτερη έχει πάντοτε η ωραία διαδρομή για να επιτύχεις έναν στόχο, το ωραίο ταξίδι που κάνει κανείς για τη δική του "Ιθάκη"...
Συγχαρητήρια από καρδιάς στα παιδιά που με την αξία τους προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στη β΄ φάση τού Διαγωνισμού Ορθογραφίας: Χρήστο Φυτιλή, Αναστασία Δαλκίδου και Κωνσταντίνο Χειλά. Τους απονέμεται Έπαινος Διάκρισης.

image001

Κλικ στην εικόνα για περισσότερα