Αρσάκεια Ιωαννίνων

Tην Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 εκτάκια και πρωτάκια τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού μοιράστηκαν στιγμές μοναδικές! Όλα τα παιδιά τής Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν τους μικρούς μαθητές τής Α΄ τάξης κι εκείνοι τους υποδέχτηκαν με χαρά και χαμόγελα πλατιά! Μεγάλοι και μικροί κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλον και τότε συνέβη κάτι μαγικό…

Εκτάκια και πρωτάκια άρχισαν να διαβάζουν μαζί μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ξεκινούσε το εκτάκι, συνέχιζε το πρωτάκι… Οι μεγαλύτεροι βοηθούσαν, καθοδηγούσαν, ενθάρρυναν και επαινούσαν συνεχώς τους μικρούς αναγνώστες! Οι μικρότεροι προσπαθούσαν, διάβαζαν τις λεξούλες, που τους έδειχναν οι μεγάλοι, ενθουσιάζονταν και ανυπομονούσαν να μάθουν το τέλος τής ιστορίας…

Η ιστορία ολοκληρώθηκε με την άψογη συνεργασία όλων των παιδιών και ύστερα ξεκίνησε η ζωγραφική. Πολύχρωμοι μαρκαδόροι βγήκαν από τις κασετίνες και όλοι μαζί, με όρεξη και φαντασία ζωγράφισαν το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αυτός άλλωστε ήταν και ο τίτλος τής ιστορίας… Η ζωγραφιά στόλισε τη χριστουγεννιάτικη ιστορία.
Επίσης, μικροί μεγάλοι σήκωσαν τα μανίκια τους και άρχισαν τη δουλειά με ψαλίδια, κόλλες και  μαρκαδόρους. Χεράκια μικρά και μεγάλα δούλεψαν, συνεργάστηκαν κι έφτιαξαν έναν πρωτότυπο χιονάνθρωπο, καθώς και μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Η ώρα πέρασε γρήγορα. Τα εκτάκια αντάλλαξαν ευχές με τα πρωτάκια. Οι μικροί χάρισαν χειροποίητα δωράκια στους μεγάλους και οι τάξεις γέμισαν χαμόγελα, ευχές και αγάπη!