Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αλλιώς το λέμε... Το μεταξύ μας...

Η καλή επικοινωνία έχει νόημα και ουσία. Μειώνει τις αποστάσεις. Μας φέρνει πιο κοντά και μας γεμίζει χαρά. Αυτή τη σημαντική εμπειρία μοιράστηκαν τα παιδιά τής Ε΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, με τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους των άλλων τάξεων τού Σχολείου μας.

Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή τους στην επετειακή εκδήλωση για τα γεγονότα τού Νοεμβρίου τού 1973. Λίγες μέρες πριν επεξεργάστηκαν στην τάξη τους το βιβλίο τού Φίλιππου Μανδηλαρά "Η εξέγερση τού Πολυτεχνείου". Γνώρισαν τον αγώνα των φοιτητών μέσα από τον έμμετρο λόγο τού συγγραφέα, προβληματίστηκαν, ανέλυσαν τα βαθύτερα νοήματα τής εξέγερσης και θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Χωρίστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν και παρουσίασαν το βιβλίο με μορφή ppt σε όλες τις τάξεις.
Όλα τα παιδιά τούς καλοδέχτηκαν, τους χειροκρότησαν και ο ενθουσιασμός τους ήταν έκδηλος. Με αυτό τον πολύ όμορφο τρόπο ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα τού αγώνα των φοιτητών, αυτό τής συλλογικότητας και τής συνεργασίας, είχε γίνει πράξη. Μια γέφυρα φιλίας με γερά θεμέλια στήθηκε ευχάριστα και εποικοδομητικά. Στο μέλλον σίγουρα θα υπάρξουν πολλές ακόμη!

Δείτε τις εντυπώσεις των μαθητών εδώ.