Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", τού οποίου η ιστορία ανάγεται στην εποχή τής Τουρκοκρατίας.

Εκεί τα παιδιά θαύμασαν τα διαφορετικά είδη φυτών, καθώς η βασίλισσα Αμαλία ενδιαφέρθηκε για τη διαμόρφωση τού κτήματος σε πρότυπο αγρόκτημα.

Συνάντησαν πολλά οπωροφόρα δέντρα, ελαιόδεντρα, πλατάνια, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, καθώς, επίσης, και σπάνιες ποικιλίες καλλωπιστικών φυτών από χώρες τού εξωτερικού. Επίσης, όλοι θαυμάσαμε το υπέροχο δασικό τοπίο, το οποίο πλαισιώνεται από έξι εντυπωσιακές λίμνες, και περιηγηθήκαμε στις δυο από αυτές, την Κηφισίδα και την Κωρυκία.

Γοητευτήκαμε από την επαφή μας με το φυσικό περιβάλλον και παρατηρήσαμε με κυάλια τα ζωάκια τού δάσους. Βλέπαμε τις πάπιες σαν να ήταν ακριβώς δίπλα μας, όπως και τις χελωνίτσες. Χαρήκαμε και τα πολύχρωμα παπαγαλάκια πάνω στα δέντρα.

Τέλος, οι μαθητές μας, αφού παρατήρησαν με προσοχή τη χλωρίδα και την πανίδα τού δάσους, συμπλήρωσαν, χωρισμένοι σε ομάδες, φύλλα εργασίας.

Σίγουρα η επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις χαρίζοντάς μας πολύ όμορφες στιγμές!