Στο πλαίσιο τής διαθεματικής τους εργασίας οι μαθητές τού Ε΄2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επεξεργάστηκαν το θέμα «Λέξεις – Χρώματα και ηχοχρώματα τού πολιτισμού». Αρχές Απριλίου τού 2018, στο μάθημα των Γερμανικών αποφασίσαν να προσεγγίσουν το θέμα ανακαλύπτοντας τις γαστρονομικές παραδόσεις τής Γερμανίας ανά κρατίδιο, καθώς και στις γερμανόφωνες χώρες (Αυστρία, Ελβετία).
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Π. Λάβδα, χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων, επέλεξαν ένα κρατίδιο ή μία γερμανόφωνη χώρα και βρήκαν πληροφορίες σχετικά με τα παραδοσιακά εδέσματα, π.χ. «Schwarzwalder Kirschtorte», «Ζürcher Geschnelztes mit Rösti», «Wiener Schnitzel», «Rote Grütze», «Thüringer Roastbratwurst», αλλά και για τις ίδιες τις περιοχές και τα αξιοθέατά τους. Παρουσίασαν σε power point στους υπόλοιπους συμμαθητές τους τις πληροφορίες που συνέλεξαν και στη συνέχεια έφτιαξαν ένα ταμπλό με εικόνες και συνταγές από τα εδέσματα με τα οποία ασχολήθηκαν.
Οι μαθητές έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για την εργασία τους και σίγουρα σε ένα ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Γερμανία ή σε μια γερμανόφωνη χώρα, θα ξέρουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν να γευτούν.