Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης ένα ακόμα Food Festival στο πλαίσιο εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017.


Η πρωτότυπη αυτή ιδέα περιλαμβάνει την προετοιμασία και το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών προερχόμενων από τις χώρες Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία, καθώς στόχος των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στο Σχολείο είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με πολιτιστικά στοιχεία των χωρών αυτών.
Αφού, λοιπόν, μάθουν τα παιδιά τις σχετικές φράσεις, διαλόγους και συνταγές μαγειρικής, στήνονται στο δασάκι τού Σχολείου τρεις πάγκοι με τα φαγητά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές τής Ε΄ τάξης.
Τα παιδιά χωρίζονται σε σερβιτόρους και πελάτες και οι παραγγελίες ξεκινούν στην ξένη γλώσσα πάντα!
Στο διάλειμμα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νόστιμα εδέσματα των ξένων χωρών και οι υπόλοιποι μαθητές τού Σχολείου, αρκεί βέβαια να μιλούν σε κάθε πάγκο την αντίστοιχη γλώσσα.
Κοινός τόπος για όλους τους μαθητές είναι η διαφύλαξη τής σειράς προτεραιότητας και ο σεβασμός στους μικρότερους μαθητές τής Α΄τάξης, για τους οποίους ειδικά σερβίρονται εδέσματα στον δικό τους χώρο αύλησης.
Παράλληλα με τη δράση τής Ε΄ τάξης πραγματοποιήθηκαν και εφέτος βιντεοπροβολές και γλωσσικά παιχνίδια στην Στ΄ τάξη και καλλιτεχνικές συνθέσεις τρίγλωσσων ταμπλό με καθημερινές φράσεις από τους μαθητές τής Δ΄ τάξης.
Την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις είχαν και εφέτος οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών τού Σχολείου κ. Βαρδάκη, Πλακίδα, Ψωματάκη, Φιλιππίδου, Γεροντίδου, Σίσκου, Γερασοπούλου και Σιγανίδου.