Το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, το γνωστό σε όλους Μindtrap, μετέφεραν σε σχολική αίθουσα οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικών τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο», για χάρη των μικρών μαθητών τής Στ΄ τάξη τού Αρσακείου Δημοτικού.
Η σύλληψη είναι εξαιρετικά απλή, αλλά ταυτόχρονα προκλητική. Οι συμμετέχοντες εισέρχονται εγκλωβισμένοι σε ένα θεματικά στημένο δωμάτιο, που διαθέτει μία και μοναδική δυνατότητα διεξόδου. Τα χρονικά περιθώρια επίλυσης τού γρίφου και απόδρασης από το δωμάτιο είναι μόλις 35 λεπτά. Πώς, όμως, θα γίνει αυτό; Οι «παγιδευμένοι» πρέπει να βρουν και να λύσουν γρίφους και μυστήρια στα Γερμανικά, να εντοπίσουν περίεργες συσκευές, να συνδυάσουν δεδομένα και στοιχεία, ώστε να καταφέρουν εγκαίρως να αποκαλύψουν το τελικό κλειδί που θα τους οδηγήσει στην πολυπόθητη απόδραση.
Σε κάθε δωμάτιο, στελεχωμένο από μια ομάδα παιδιών τού Γυμνασίου, αρχηγός αναλαμβάνει ο game master. Είναι αυτός που ελέγχει το παιχνίδι, βοηθάει τους «παγιδευμένους» μαθητές και τους μεταδίδει το πνεύμα τού παιχνιδιού και την αγωνία τής «απελευθέρωσης». Με αντίπαλο τον χρόνο και τα καλά κρυμμένα μυστικά των γρίφων, με όπλο τη φαντασία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα, οι «εγκλωβισμένοι» ψάχνουν ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία για να συγκεντρώσουν και να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σταδιακά προς την έξοδο. Μόνο αν συνεργαστούν θα καταφέρουν να κερδίσουν!
Ένας ιδιαίτερος τρόπος διασκέδασης, με διαβαθμισμένο βαθμό δυσκολίας, που κέρδισε πραγματικά τις εντυπώσεις, αφού κατάφερε να ενώσει παιδιά τού Αρσακείου Δημοτικού και όχι μόνο, ώστε να συνεργαστούν και να βρουν τη λύση (εδώ).
Την προετοιμασία και τη διοργάνωση τού παιχνιδιού επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες των Γερμανικών κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου και Χριστίνα Φόρστερ.