Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών, αλλά κυρίως επειδή οι γλώσσες αποτελούν το συνδετικό ιστό τής Ευρώπης, οι μαθητές τού Γερμανικού και τού Γαλλικού τμήματος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης τίμησαν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας, στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, σε διάφορες εκδηλώσεις. Oι μαθητές τής Γ΄ τάξης και των δύο τμημάτων χρωμάτισαν γαλλικές και γερμανικές σημαίες, έμαθαν τις ονομασίες των χωρών και τραγούδησαν παραδοσιακό παιδικό τραγούδι στα Γερμανικά και στα Γαλλικά (Βruder Jakob - Frère Jacques) στο μεγάλο χολ τού Σχολείου.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης και των δύο τμημάτων δημιούργησαν ταμπλό με σημαίες ευρωπαϊκών χωρών στη γερμανική τους ονομασία καθώς και ενδυμασίες με τα αντίστοιχα έθιμα κάθε χώρας στα Γαλλικά.
Οι μαθητές τής τάξη τού Γερμανικού τμήματος αντιστοίχισαν γερμανικές με ελληνικές παροιμίες και τις ζωγράφισαν, ενώ οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος επεξεργάστηκαν γαλλικές παροιμίες σε μορφή παντομίμας.
Τέλος οι μαθητές τού Γαλλικού και τού Γερμανικού τμήματος τής Στ΄ τάξης επεξεργάστηκαν μέσα στην τάξη ένα κουίζ με θέμα τις χώρες τής Ευρώπης.
Στόχους όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στη σημασία που έχει η πολυγλωσσία στην Ευρώπη, να αξιοποιήσουν την πολιτισμική και τη γλωσσική πολυμορφία και να ενθαρρυνθούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου.