Στο πλαίσιο τής διαθεματικής εργασίας «Συ θάλασσα που ενώνεις των ανθρώπων τις καρδιές... », στο μάθημα των Γαλλικών, οι μαθητές τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ασχολήθηκαν με τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Έλενας Βιολάρη και με τη βοήθεια τού ηλεκτρονικού και έντυπου υλικού από την ιστοσελίδα (την οποία μπορείτε να δείτε εδώ) μιίλησαν για τους ωκεανούς και τις θάλασσες που περιβάλλουν τον πλανήτη μας, έμαθαν την ονομασία τους στα Γαλλικά και τις τοποθέτησαν πάνω στον παγκόσμιο χάρτη.

Στη συνέχεια διασκέδασαν με διαδραστικά παιχνίδια (τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ), που στόχο είχαν να αφομοιώσουν οι μαθητές καλύτερα τις αποκτημένες γνώσεις.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Έφης Γεώργα οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον σπουδαίο επιστήμονα και εφευρέτη Léonard de Vinci, τη ζωή του, τις μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις του, καθώς και τα έργα του μέσα από πρωτότυπο ηλεκτρονικό υλικό (το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ) αλλά και έντυπο στη γαλλική γλώσσα, επεξεργάστηκαν σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και έμαθαν πόσο γοητευμένος ήταν από τη θάλασσα ο  ιδιοφυής αυτός καλλιτέχνης και εφευρέτης, ώστε να κατασκευάσει έναν ειδικό μηχανισμό, το γνωστό μας σκάφανδρο, που βοηθάει τον άνθρωπο να ανακαλύψει τους πολύτιμους θησαυρούς και τις ομορφιές τής θάλασσας και των ωκεανών.

Τέλος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, έλυσαν σχετική ακροστοιχίδα και δημιούργησαν στην τάξη πρωτότυπες αφίσες.