Με αφορμή τις ενότητες 3 και 4 τής μεθόδου «Αrthur et Lilou 1» και στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Κινουμένων Σχεδίων, που γιορτάζεται στις 28 Οκτωβρίου, την 1η Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές τής  τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα παρακολούθησαν στα γαλλικά τη μικρή μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «La soupe à la grimace».
Η ταινιούλα περιγράφει την ιστορία τής μικρής Georgette, η οποία κάθε Τρίτη βράδυ πρέπει να φάει τη λαχανόσουπά της που απεχθάνεται. Όμως η μητέρα της την κάνει να πιστέψει ότι, αν δεν τη φάει, το τέρας Crackmiam θα έρθει να τη βρει. Μια μέρα η Georgette αποφασίσει να φύγει για να ψάξει να βρει η ίδια αυτό το αστείο τέρας που τής περιγράφει η μητέρα της και τότε ανακαλύπτει ότι…
Μετά την προβολή, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα, τα παιδιά επεξεργάστηκαν παιδαγωγικό φυλλάδιο με ερωτηματολόγιο σχετικό με την ιστορία τής ταινιούλας. Έτσι, εμπέδωσαν και εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους (οικογένεια, φύση, κατοικία, διατροφή, γεύματα, μέρη του σώματος, περιγραφή προσώπων, έκφραση συναισθημάτων, ημέρες -στιγμές τής ημέρας- ώρα,) και γραμματικές δομές (ρήματα α΄ συζυγίας, ρήματα προτίμησης, επίθετα χαρακτηρισμού, μεριστικά άρθρα, κτητικά επίθετα) που έχουν ήδη διδαχθεί.
Τέλος, διασκέδασαν κάνοντας την ανασύνθεση τής ευχάριστης αυτής ιστορίας μέσα από όμορφα σκίτσα που χρωμάτισαν.