Με αφορμή τα 111 χρόνια από την ίδρυση τού Γαλλικού Ινστιτούτου τής Ελλάδας, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη γαλλική ποίηση με τίτλο «111 minutes et quelques secondes de poésie» (111 λεπτά και μερικά δευτερόλεπτα ποίησης). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τής Γαλλικής Πρεσβείας.
Τέσσερεις μαθητές τού τμήματος τής κ. Δ. Χατζηιωάννου και δύο τού τμήματος τής κ.Ο. Δασκαλοπούλου, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Δασκαλοπούλου, εκπόνησαν εργασία με τίτλο «Balades automnales» (Φθινοπωρινοί περίπατοι) εμπνευσμένη από το ποίημα τού Paul Verlaine «Chanson d’automne» και έμαθαν να ασκούνται στην απαγγελία (lecture à voix haute) στη γαλλική και την ελληνική γλώσσα.

Σκοπός είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές τη σημασία τής νοηματικής ανάγνωσης και τής απαγγελίας πεζού και ποιητικού λόγου.Σωστή αναπνοή, προφορά, μιμητική ικανότητα, θεατρικό ύφος, απαγγελία μπροστά σε αναλόγιο, συγκέντρωση, καθαρός λόγος, έκθεση στο κοινό είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία πάνω στα οποία εργάστηκαν οι μαθητές.

Λόγω τής ποιότητας τής εργασίας τους, κατ' εξαίρεση δόθηκε ειδική άδεια σε μαθητές δημοτικού να συμμετάσχουν στο webradio τού Γαλλικού Ινστιτούτου (εκπαιδευτικός πολιτιστικός διαδικτυακός σταθμός) και να ηχογραφήσουν τις απαγγελίες τους.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η συνέπεια και η πειθαρχία των μαθητών διευκόλυνε τη διαδικασία τής ηχογράφησης και τη συνεργασία με την υπεύθυνη κ. Léa Penven, ενώ οι μαθητές απόλαυσαν αυτή την εμπειρία.