Οι μαθητές που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη, είχαν την ευκαιρία τoν μήνα Φεβρουάριονα να καλωσορίσουν στο Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης τη Γαλλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια, από το Πανεπιστήμιο Λυών 1, Anna Gonin.
Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών που εκπονείται από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού ΕΚΠΑ με Πανεπιστήμια τής Γαλλίας, η Anna επισκέφθηκε το Σχολείο για δύο εβδομάδες και συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία τού μαθήματος στις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξεις.
Η φοιτήτρια ενθάρρυνε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως και έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για την επισκέπτρια σε όλη τη διάρκεια τής παραμονής της.
Με χαρά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες που οργάνωσε η φοιτήτρια στο πλαίσιο τού μαθήματος, το οποίο διανθίστηκε με παρουσιάσεις για την περιοχή της, τη γεωγραφική θέση αυτής, για τα αξιοθέατα, τα έθιμα την περίοδο τού Καρναβαλιού, τις γευστικές σπεσιαλιτέ και τη καθημερινή ζωή των Γάλλων.
Η Anna άλλαξε για λίγο την καθημερινή ρουτίνα των μαθητών και τους βοήθησε να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που διδάσκονται προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί της και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες.
Μπόρεσαν έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών στο πλαίσιο τής Ενωμένης Ευρώπης.