Στις 9 Ιανουαρίου 2018, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης των Aρσακείων Δημοτικών Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά στον απογευματινό όμιλο έμαθαν για τον εορτασμό των Θεοφανίων (l'Epiphanie) στη Γαλλία.
Την ημέρα των Θεοφανίων στη Γαλλία (6 Ιανουαρίου) γιορτάζεται ουσιαστικά η προσφορά των τριών μάγων στο θείο Βρέφος. Αυτή την ημέρα, κόβουν ένα είδος βασιλόπιτας που ονομάζεται “la Galette des rois” (Η γαλέτα των βασιλιάδων). Οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων γεμίζουν με νόστιμες πίτες, διακοσμημένες με χρυσές κορώνες.
Η πίτα κόβεται σε τόσα κομμάτια όσα και οι καλεσμένοι, με ένα επιπλέον για τον φτωχό. Το μικρότερο σε ηλικία άτομο στο σπίτι λέει ποιος θα πάρει κάθε κομμάτι. Αυτός ο οποίος βρίσκει το φλουρί (la fève) ανακηρύσσεται βασιλιάς ή βασίλισσα (roi/reine).
Στους μαθητές δόθηκαν εικονογραφημένα φύλλα εργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους τα έθιμα τής Γαλλίας και στον πολιτισμό της. Τέλος, οι μαθητές κατασκεύασαν και διακόσμησαν τη δική τους κορώνα (la couronne) και στέφθηκαν με ενθουσιασμό βασιλιάδες και βασίλισσες!