Για την παρουσίαση τής διαθεματικής εργασίας τους οι μαθητές των Γ΄1 και Γ΄2 τάξεων και των τριών τμημάτων Γαλλικών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία τού πλανήτη μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 19 και 26 Μαΐου 2017, αντίστοιχα. Την ευθύνη και την καθοδήγηση των μαθητών είχαν οι καθηγήτριες κ. Νίτσα Παπαδοπούλου, Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.
Στο δρώμενο οι μαθητές υποδύθηκαν τα παιδιά που βρίσκονται μέσα σε μια τάξη γεμάτη με ένα βουνό από σκουπίδια και όταν μπαίνει η δασκάλα ξαφνιάζεται από το θέαμα και θυμώνει. Οι μαθητές όμως την καθησυχάζουν λέγοντάς της ότι τα σκουπίδια είναι μέσα στη τάξη για την ανακύκλωση. Φέρνουν τις τσάντες ανακύκλωσης και, με την παρότρυνση τής δασκάλας, αρχίζουν να τοποθετούν τα σκουπίδια στην κατάλληλη τσάντα ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους: χαρτί, χαρτόνι, μέταλλο, πλαστικό. Στο τέλος, οι μαθητές κρατώντας πινακίδες με συνθήματα υπέρ τής ανακύκλωσης φωνάζουν όλοι μαζί: «Αγαπάμε τον πλανήτη Γη! Αγαπάμε τη φύση! Αντίο, σκουπίδια! Καλημέρα, ανακύκλωση!».
Στο δρώμενο αυτό οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γαλλική γλώσσα για να εκφράσουν κάποιες ιδέες, συνειδητοποίησαν ότι μια ξένη γλώσσα είναι ένα ζωντανό εργαλείο επικοινωνίας και άρα αποτελεί ένα ακόμα πολύτιμο εφόδιο για τη μελλοντική τους ζωή.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους μικρούς μαθητές που δούλεψαν με κέφι και παρουσίασαν το πολύ όμορφο αποτέλεσμα των προσπαθειών τους στους γονείς τους.