Οι μαθητές τού τμήματος Γαλλικών τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017 με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΕΣ /ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ» (HIS[TOI]RES/MÉ[MOI]RES), ο οποίος διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης τής Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τής γιορτής Γαλλοφωνίας.
Με συνεργατική διάθεση, αστείρευτη φαντασία και άφθονο μεράκι, οι μαθητές δημιούργησαν ένα πρωτότυπο κείμενο στα Γαλλικά με τίτλο «Θυμάμαι» (Je me souviens).
Με αφορμή ένα στιγμιότυπο από το παρελθόν, μια αρχειακή φωτογραφία τού Αρσακείου Σχολείου που απεικόνιζε τις μαθήτριες τής Οικοκυρικής Σχολής την ώρα του μαθήματος τής Ραπτικής, οι μαθητές μας αποτύπωσαν τις σκέψεις τους στο χαρτί, αναπλάθοντας την ερμηνεία τους σε προσωπική δημιουργία.
Έπειτα, ζωντάνεψαν με παραστατικό τρόπο τους ρόλους των μαθητριών, προσεγγίζοντας βιωματικά μια χαρακτηριστική μέρα τους στην Αρσάκειο Οικοκυρική Σχολή.
Τέτοιου είδους προσπάθειες όχι μόνο δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές για έκφραση και αρμονική συνεργασία, αλλά και ευνοούν και την εξοικείωσή τους με τον πλούτο τής γαλλικής γλώσσας.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα.
Δείτε τη δημιουργία των μαθητών εδώ.