Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που διδάσκονται Γαλλικά ως Β΄ ξένη γλώσσα συζήτησαν πάνω στα οφέλη τής εκμάθησης ξένων γλωσσών και συνειδητοποίησαν τον σημαντικό ρόλο τής γλωσσικής πολυμορφίας στη ζωή μας.
Συγκεκριμένα οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, μετά από παρουσίαση στον διαδραστικό πίνακα, έμαθαν να χαιρετούν σε έξι γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά), να αναγνωρίζουν τις σημαίες των αντίστοιχων χωρών καθώς και πού βρίσκονται στον χάρτη τής Ευρώπης. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και οι μαθητές κάθε ομάδας ήταν υπεύθυνοι να φτιάξουν το poster μίας χώρας.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης εργάστηκαν πάνω στις φωνές των ζώων σε διαφορετικές γλώσσες. Με αφορμή ένα βίντεο για τη φωνή τού κόκορα, χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν αντίστοιχο υλικό για τις φωνές διάφορων ζώων σε πέντε γλώσσες.
Οι εργασίες των μαθητών και των δύο τάξεων στόλισαν ένα ταμπλό στον πολυχώρο τού Σχολείου, προβάλλοντας την πολυγλωσσία και τη διαφορετικότητα.