Με αφορμή την αντίστοιχη ενότητα τού βιβλίου τους, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού A΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού έκαναν μια βόλτα στα μαγαζιά στις 15 Ιουνίου 2016.
Προκειμένου να εμπεδώσουν και να χρησιμοποιήσουν το σχετικό λεξιλόγιο αλλά και τις γραμματικές δομές, οι μαθητές επισκέφθηκαν με έναν διαφορετικό τρόπο τα καταστήματα τής γειτονιάς τους: Pâtisserie, librairie - papeterie, magasin de jouets, boutique de vêtements… Με την παρότρυνση τής καθηγήτριάς τους κ. Δέσποινας Χατζηιωάννου τα παιδιά έφεραν στην τάξη ό,τι χρειαζόταν από τα παιχνίδια τους ή έφτιαξαν πινακίδες και έστησαν το δικό τους κατάστημα. Έκαναν τις αγορές τους με τη βοήθεια των υπευθύνων από όλα τα καταστήματα, ζήτησαν πληροφορίες για τις τιμές των προϊόντων και στο τέλος πήγαν στο ταμείο για να πληρώσουν, να ζητήσουν απόδειξη και να πάρουν τα ρέστα τους.
Χρησιμοποιώντας όλο το λεξιλόγιο που διδάχθηκαν οι μαθητές χάρηκαν ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησαν με πόση άνεση χρησιμοποίησαν τη γαλλική γλώσσα για να κινηθούν στον χώρο. Παιχνίδι και μάθηση σε πλήρη αρμονία.