Με αφορμή το τέλος τής ενότητας 6 τής μεθόδου "Zig Zag 1", οι μαθητές τής Δ΄ τάξης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, διασκέδασαν μαθαίνοντας.
Έχοντας ασχοληθεί με τη θεματική ενότητα «Τα παιχνίδια στο διάλειμμα », έπαιξαν ένα αντίστοιχο παιχνίδι στα Γαλλικά, που μοιάζει με το παραδοσιακό παιχνίδι «το μαντηλάκι».
Αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στήθηκαν σε δύο αντιμέτωπες σειρές. Στο κέντρο υπήρχε ένα χούλα χουπ, όπου τοποθετήθηκε μια μικρή μπάλα  στο κέντρο του και γύρω του δέκα κάρτες με λέξεις από διάφορες κατηγορίες (πχ. οικογένεια, ζώα, αθλήματα).
Οι παίκτες από κάθε ομάδα είχαν έναν αριθμό. Η καθηγήτρια βρισκόταν σε ίση απόσταση από κάθε ομάδα και φώναζε έναν αριθμό και μια κατηγορία λέξεων. Οι παίκτες που είχαν αυτόν τον αριθμό έτρεχαν στο κέντρο να πάρουν τη λέξη τής κατηγορίας αυτής. Όποιος έπαιρνε πρώτος την κάρτα έτρεχε να γυρίσει στην ομάδα του. Ο άλλος παίκτης έπαιρνε την μπάλα – χωρίς να τρέξει- και προσπαθούσε να τον πετύχει. Αν ο παίκτης με την κάρτα έφτανε στην ομάδα του, κέρδιζαν έναν πόντο. Αν όμως τον πετύχαινε ο αντίπαλός του τότε ο πόντος πήγαινε στην αντίπαλη ομάδα. Νικήτρια ήταν η ομάδα με τους περισσότερους πόντους.
Η βιωματική αυτή δραστηριότητα αποσκοπούσε στην ευχάριστη εμπέδωση τής γλώσσας και στην παρακίνηση των μαθητών να αναπτύξουν τις αντανακλαστικές τους δεξιότητες και να διασκεδάσουν παίζοντας ένα ομαδικό παιχνίδι στα Γαλλικά.