Με αφορμή τη δραστηριότητα “Το blog τού Félix” τής μεθόδου “ZIG ZAG 1”, unité 2, p. 25 που διδάσκονται, τον Φεβρουάριο 2016 oι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα διάβασαν και κατανόησαν ένα σύντομο email τού Félix. Ο μικρός Félix, μέσα από το δικό του έντυπο blog, καλωσορίζει τους επισκέπτες τής σελίδας του και τους παρουσιάζει τον εαυτό του, τα ταξίδια του, τους φίλους του, τις ζωγραφιές του, τις αγαπημένες του συνταγές, τα παιχνίδια του και τα μηνύματα των φίλων του μέσα από μικρά άρθρα, φρασούλες και φωτογραφίες.
Στη συνέχεια, οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα, έμαθαν τι είναι ένα blog κοιτάζοντας και παρατηρώντας τις ετικέτες στις στήλες με τα θέματα και τα ενδιαφέροντα τού μικρού Félix.
Τέλος, δημιούργησαν και παρουσίασαν μέσα στην τάξη το δικό τους έντυπο blog σε μορφή αφίσας, αποτυπώνοντας στιγμιότυπα από τη ζωή τους, τις εμπειρίες τους και τις προτιμήσεις τους (οικογένεια, αγαπημένα αθλήματα, βιβλία και φαγητά, σχολείο, σπίτι, αγαπημένες ταινίες και παιχνίδια) και πλαισιώνοντας τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά έμαθαν να βρίσκουν πληροφορίες, να μιλούν για τον εαυτό τους, χαιρετώντας και καλωσορίζοντας τους φίλους τους μέσα από μικρά εικονογραφημένα κείμενα με τη μορφή ενός «έντυπου blog» (μικρή ιστοσελίδα) σαν μικρή εφημεριδούλα ή προσωπικό ημερολόγιο, και να το παρουσιάζουν μέσα στην τάξη.