Αφού αφομοίωσαν το λεξιλόγιο μέσα από διάφορες δραστηριότητες (παιχνίδια με cartes-images και cartes-mots) και έμαθαν να εκτελούν μια συνταγή, έφεραν στο Σχολείο, στις 26 Φεβρουαρίου 2015, φρέσκα φρούτα εποχής (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μπανάνες, μανταρίνια) και, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Βιολάρη Έλενας και Γεώργα Έφης, εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια τη συνταγή τής φρουτοσαλάτας.
Στο τέλος, αφού κέρασαν τις δασκάλες τους και τις διευθύντριες, γεύτηκαν και οι ίδιοι το αποτέλεσμα τής προσπάθειάς τους, το οποίο ήταν πραγματικά υπέροχο.
Με τον βιωματικό αυτό τρόπο οι μαθητές αποκόμισαν τριπλό όφελος: διασκέδασαν, αφομοίωσαν ευκολότερα όλο το λεξιλόγιο τής ενότητας 3 και συνεργάστηκαν προκειμένου να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν στη γαλλική γλώσσα.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/foreign-languages-new/french/student-activities/23382-froutosalata-kai-gallika-kai-omws-pane-mazi#sigProIdc7c20bb215
https://arsakeio.gr/gr/foreign-languages-new/french/student-activities/23382-froutosalata-kai-gallika-kai-omws-pane-mazi#sigProIdc7c20bb215