Οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με τους καθηγητές τους, παρακολούθησαν στο θέατρο των Σχολείων τη διαθεματική εργασία με τίτλο «Ο Λουί Ζαν Παστέρ και το έργο του». Την εργασία επιμελήθηκαν μαθητές τού Γαλλικού τμήματος τής Γ΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών τής Γαλλικής Γλώσσας κ. Ιουλίας Γάτσου και Σοφίας Καρασάββα και τής χημικού κ. Γεωργίας Στεφανίδου.
Οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος παρουσίασαν τη βιογραφία και το έργο τού επιστήμονα σε προβολή power point, διανθισμένη με μικρά κινηματογραφικά αποσπάσματα στη γαλλική γλώσσα και μουσική. Σε μια απόπειρα βιωματικής προσέγγισης τού αγώνα για την κατάκτηση τής επιστημονικής γνώσης -που ξεκινά από τη διατύπωση των ερευνητικών ερωτημάτων και μέσα από αλλεπάλληλα πειράματα καταλήγει στην επιβεβαίωση τής κατάλληλης μεθόδου και των εφαρμογών της-, εμπλούτισαν την παρουσίαση με δρώμενο στη γαλλική γλώσσα, στο οποίο ο Λουί Παστέρ με τους συνεργάτες του εργάζονται πάνω στη διαδικασία τής παστερίωσης. Η παρουσίαση τής εργασίας ολοκληρώθηκε με τους μαθητές τού Γαλλικού τμήματος σε ρόλο δασκάλου, να λαμβάνουν την απαραίτητη ανατροφοδότηση από το κοινό τους με ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής (κουίζ) το οποίο είχαν ετοιμάσει.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και απηύθυνε χαιρετισμό η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κ. Βαρβάρα Χρυσάφη.