Με διαφόρους τρόπους υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Όλγας Δασκαλοπούλου και Δέσποινας Χατζηϊωάννου. Άκουσαν και τραγούδησαν το χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι “Vive le vent” και ολοκλήρωσαν την αντίστοιχη διδακτική ενότητα από το βιβλίο τους Ζig-Zag 1 .
Οι μαθητές των Δ΄ και Στ΄ τάξεων, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου, σκέφτηκαν και συζήτησαν το ερώτημα “J’aime Noël parce que …” (Αγαπώ τα Χριστούγεννα γιατί…). Έτσι, μπόρεσαν να επαναλάβουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο το λεξιλόγιο και τη δομή τού γραπτού λόγου που είχαν διδαχθεί μέχρι τότε. Ολοκλήρωσαν την εργασία τους γράφοντας τις σκέψεις τους και στολίζοντας με τις δημιουργίες τους το ταμπλό τού Σχολείου.
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τραγούδησαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Σχολείου τον γαλλικό κανόνα Canon de Noël χωρισμένοι σε 2 φωνές και παίζοντας ζωντανά μουσική στο κεντρικό χολ τού Σχολείου. Τη διδασκαλία του τραγουδιού είχε αναλάβει η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.