Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, στις 21 Νοεμβρίου 2014, γνώρισαν τη μέθοδο εκμάθησης Zig Zag 1 αλλά και τους ήρωές της παίζοντας.
Τα παιδιά με την ενθάρρυνση τής καθηγήτριάς τους κ. Δέσποινας Χατζηιωάννου έφτιαξαν φιγούρες των ηρώων (figurines) τις οποίες χρησιμοποιούν σε κάθε μάθημα προκειμένου να εμπεδώσουν τα παιχνίδια ρόλων (jeux de rôles) και τους διαλόγους τού βιβλίου τους. Ο Félix, η Lila, ο Tilou, η Pirouette, ο Pic-Pic και η Madame Bouba ζωντάνεψαν για να συντροφεύουν τους μικρούς μαθητές την ώρα τού μαθήματος. Με τη βοήθεια λοιπόν των figurines αλλά και των καρτών με τους αριθμούς που έφτιαξαν έμαθαν να μετρούν παίζοντας.
Επίσης, αφού έμαθαν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, συμπλήρωσαν τη δική τους ταυτότητα - Carte d’ identité που δημιούργησε η καθηγήτριά τους και που έχουν μαζί τους σε κάθε μάθημα.
Με βιωματικές δράσεις η εκμάθηση τής γαλλικής γλώσσας γίνεται μια παιγνιώδης διαδικασία που δίνει μεγάλη ικανοποίηση στους μικρούς μαθητές, καθώς συνειδητοποιούν πόσο εύκολα μπορούν να επικοινωνούν στα Γαλλικά.