Σε μια προσπάθεια προσέγγισης τής γαλλικής γλώσσας με βιωματικό τρόπο οι μαθητές τής Γ΄ τάξης όλων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά συμμετείχαν σε σειρά από δράσεις, οι οποίες τους βοήθησαν να κατανοήσουν ευκολότερα τη γλώσσα και να επικοινωνήσουν με άνεση καθώς και με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό.

Βασισμένοι στη μέθοδο διδασκαλίας τους «Zig Zag 1», ενότητα 1, οι μαθητές τού 1ου τμήματος Γαλλικών έμαθαν τα χρώματα, κατασκευάζοντας μεγάλα μπαλόνια και γράφοντας το χρώμα μέσα σε αυτά. Κατόπιν, τα χρησιμοποίησαν προκειμένου να δραματοποιήσουν την πρώτη τους ιστορία στα Γαλλικά έτσι όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο τους, στο τέλος τής ενότητας 1. Διασκέδασαν μιμούμενοι τους ήρωες τού βιβλίου και πήραν για λίγο τη θέση τους.
Οι μαθητές τού 2ου τμήματος έφτιαξαν την αλυσίδα τής φιλίας. Πάνω σε χάρτινα ανθρωπάκια που έκοψαν έγραψαν τις πρώτες τους προτάσεις στα Γαλλικά (je m’appelle..., j’ai huit ans) και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν το ένα δίπλα στο άλλο για να δημιουργήσουν την αλυσίδα φιλίας τής τάξης. Στη δράση αυτή χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, επικοινώνησαν με τους συμμαθητές τους και παρουσίασαν την τάξη των Γαλλικών.
Τις δράσεις επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.