Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28 Οκτωβρίου), οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα είδαν την ταινία "La prophétie des grenouilles". Στη συνέχεια, στις 14 Νοεμβρίου 2014 ασχολήθηκαν με το projet "Une réflexion sur le temps et les sentiments".

Έτσι οι μαθητές,  μέσα από τα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα τής ταινίας, ανακάλυψαν τα διάφορα συναισθήματα των ηρώων τού έργου, αλλά και των ιδίων ως θεατών τού έργου. Πώς αισθάνθηκαν κατά τη διάρκεια τής ταινίας; Ποια ήταν τα πιο έντονα συναισθήματα και πώς αυτά συνδυάζονται με την εναλλαγή των καιρικών φαινομένων; Η εργασία ήταν συλλογική και οι μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητριών τους κ. Όλγας Δασκαλοπούλου και Δέσποινας Χατζηιωάννου, συζήτησαν για τον καιρό και τα συναισθήματα και κατέληξαν στον συνδυασμό λεξιλογίου που αφορά στον καιρό και στα συναισθήματα: όπως la pluie - l’ennui, le brouillard - la haine, les nuages - la tristesse, le soleil - l’amour, une éclaircie - l’amitié και άλλα. Τέλος, εργάστηκαν σε ομάδες και απεικόνισαν αυτές τις λέξεις σε εικόνες με τις οποίες στόλισαν ταμπλό σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Στόχος τής δράσης είναι να ανακαλύψουνμε οι μαθητές τη βοήθεια νέου λεξιλογίου τα μηνύματα και τα συναισθήματα που υπάρχουν στην ταινία, να τα συνδέσουν με τα καιρικά φαινόμενα και να είναι σε θέση να μπορούν να τα εκφράσουν στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.