Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα, με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, ασχολήθηκαν με το projet με τίτλο "Publicité d’un film français" ("Διαφήμιση γαλλικής ταινίας"). Είχε προηγηθεί η παρακολούθηση τής ταινίας "La prophétie des grenouilles" με την ευκαιρία τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Κινουμένων Σχεδίων (28 Οκτωβρίου).


Με αφορμή την εργασία-projet τής ενότητας 3 τού βιβλίου action.fr, στις 13 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παρουσιάζεται και πώς διαφημίζεται μια ταινία μέσα από διαφορετικές ιστοσελίδες, ποια στοιχεία είναι απαραίτητα να μπουν στην διαφημιστική αφίσα για να δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, αλλά και να προσελκύσουν το κοινό ώστε να αποφασίσει να δει τελικά αυτή την ταινία. Τα στοιχεία αυτά απεικόνισαν οι μαθητές στις ατομικές εργασίες-αφίσες που φιλοτέχνησαν και παρουσίασαν στην τάξη. Οι αφίσες διαφήμισαν τη γαλλική ταινία "La prophétie des grenouilles" και τα έργα τους μπήκαν σε ταμπλό σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Στόχος τής δράσης είναι οι μαθητές να μάθουν να δίνουν τις κύριες πληροφορίες μιας ταινίας στον γραπτό λόγο με πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο.