Με σκοπό να γνωρίσουν τις επιπτώσεις τού Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στα αθώα θύματά του, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας τους κ. Αθηνάς Καλλιβρούση, γνώρισαν τη δράση τού εκπαιδευτικού ιδρύματος Maison d’ enfants de Sèvres, κατά την περίοδο 1941-1945.


Το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα επιτάχθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση το 1942 για να δεχθεί, να εκπαιδεύσει και να προστατεύσει στους κόλπους του παιδιά - θύματα τού πολέμου. Αποτέλεσε επίσης, με την δυναμική επιρροή τής Διευθύντριας του, καταφύγιο για παιδιά των οποίων οι γονείς ήταν θύματα εκπατρισμού από τη ναζιστική Γαλλία.
Με την αρωγή, λοιπόν, τού εκπαιδευτικού προσωπικού τα παιδιά αυτά μπόρεσα να επιζήσουν με τις καλύτερες συνθήκες, χωρίς να διακόψουν την εκπαίδευσή τους .
Οι μαθητές μετά από την ενημέρωση τους παρακολούθησαν στην τάξη τους δύο ταινίες μικρού μήκους από γαλλικά ιστορικά αρχεία σχετικά με την καθημερινή ζωή στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η διαθεματική εργασία ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία έκθεσης φωτογραφικού υλικού σε ταμπλό τού Σχολείου .