Με αφορμή τη Journée Nationale du chocolat (le 1er octobre) οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, την 1η Οκτωβρίου 2014, σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ξενάγησης στον κόσμο των διαφόρων ειδών, τύπων και μορφών σοκολάτας. Αρχικά, οι μαθητές είδαν δύο βίντεο που παρουσίαζαν τον τρόπο παρασκευής, τυποποίησης και προώθησης τής σοκολάτας στην αγορά καθώς και τα χαρακτηριστικά της.
Στη συνέχεια, με ηλεκτρονικό φωτογραφικό υλικό επικεντρώθηκαν στη μελέτη τού σχετικού λεξιλογίου με απλοποιημένο τρόπο, έμαθαν να ερμηνεύουν ένα οπτικοποιημένο τραγούδι (la chanson du chocolat), είδαν ένα βιντεάκι με μια αγαπημένη τους συνταγή (mousse au chocolat) και είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα γευσιγνωσίας και να δοκιμάσουν το αγαπημένο τους γλύκυσμα μέσα στην τάξη.
Τέλος, ζωγράφισαν εικόνες με διάφορα είδη που περιέχουν σοκολάτα (κρουασάν, παγωτό με γεύση σοκολάτας, δημητριακά με σοκολάτα κ.λπ.) και έμαθαν να εκφράζουν την αγάπη τους γι' αυτή με τη φρασούλα “j’ aime le chocolat!”.
Την επιμέλεια τής βιωματικής αυτής δράσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.