Με αφορμή το διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο «Δικαιώματα των παιδιών», οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν με ποικίλες δράσεις.


Μέσα από ένα εικονογραφημένο dossier με τίτλο «Les droits des enfants» και με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Όλγας Δασκαλοπούλου και Δέσποινας Χατζηϊωάννου, ανακάλυψαν τα διαφορετικά δικαιώματα των παιδιών, όπως δικαίωμα στη ζωή, στη μάθηση και την εκπαίδευση, στην τροφή, στα παιχνίδια, στη φιλία, στο χαμόγελο, στην ευτυχία, αναγνώρισαν το λεξιλόγιο στα Γαλλικά και έφτιαξαν απλές προτάσεις. Στη συνέχεια εικονογράφησαν αυτά τα δικαιώματα σε αφίσες, οι οποίες διακόσμησαν ταμπλό. Τέλος, την ημέρα τής προυσίασης τού προγράμματος, στις 13 Ιουνίου 2014, εξέφρασαν δυνατά προς όλους τα δικαιώματα αυτά στα Γαλλικά.
Σκοπός τής δραστηριότητας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών τόσο σε επίπεδο κοινωνικό όσο και γλωσσικό, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να κατακτήσουν και λεξιλόγιο που αφορά στα βασικά δικαιώματα των παιδιών αλλά και κάθε ανθρώπου.