Η επαφή με το λεξιλόγιο που έχει σχέση με τη διατροφή αποτέλεσε την αφορμή για ένα ταξίδι στον κόσμο τής γαλλικής γαστρονομίας και πιο συγκεκριμένα στον κόσμο των γαλλικών τυριών.

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Αθηνάς Καλλιβρούση και Δέσποινας Χατζηιωάννου, ανακάλυψαν τα διαφορετικά είδη τυριών, ασχολήθηκαν με τις διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την υφή, τις μεθόδους παραγωγής, τις πρώτες ύλες αλλά και τις περιοχές προέλευσης, συνειδητοποιώντας ότι πολλά από αυτά τα έχουν ήδη γευτεί. Βρήκαν πληροφορίες και, στις 8 Μαΐου 2014, τις παρουσίασαν με μεγάλο ενδιαφέρον στους συμμαθητές τους. Οι εργασίες τους αναρτήθηκαν σε ταμπλό στον χώρο τού Σχολείου.