Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, στις 20 Μαρτίου 2014 οι μαθητές των Δ΄ και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, γιόρτασαν την Ημέρα αυτή παίρνοντας μέρος σε σειρά από δραστηριότητες.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, αφού είδαν το βίντεο με το τραγούδι «Hymne et Ode à la Francophonie pour les enfants et les plus grands», εμπνεύστηκαν και φιλοτέχνησαν αφίσα με θέμα «Oui, on parle français!».
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, αφού είδαν και επεξεργάστηκαν το βίντεο με τίτλο «La Francophonie. Le Français est une chance!», έφτιαξαν αφίσα με τίτλο «Le français est une chance!» εντάσοντας σε αυτή λέξεις κλειδιά ή εκφράσεις που είδαν ή άκουσαν στο βίντεο. Οι εργασίες ήταν ατομικές με ιδέες πολύ πρωτότυπες και δημιουργικές.
Όλες οι εργασίες αναρτήθηκαν σε ταμπλό στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν η συνειδητοποίηση των λόγων για τους οποίους είναι τόσο σημαντική η εκμάθηση τής γαλλικής γλώσσας, αλλά και η παρότρυνση των μαθητών να ευαισθητοποιήσουν (με την αφίσα τους) άλλους ανθρώπους να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η χρήση τής γαλλικής γλώσσας στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή.