Έχοντας κατακτήσει το λεξιλόγιο που αναφέρεται στα φρούτα και στα λαχανικά (ενότητα 3 τής μεθόδου Ζιg Ζαg 1), οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά συμμετείχαν, στις 11 Μαρτίου 2014, σε δράσεις με στόχο να εποικοινωνήσουν με άνεση στην ξένη γλώσσα μέσα από το παιχνίδι.
Οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Δέσποινα Χαζηιωάννου προσκάλεσαν τους μαθητές να δραστηριοποιοιθούν στον προφορικό λόγο παίζοντας σκηνές τής καθημερινής ζωής (ψωνίζω φρούτα και λαχανικά στον μανάβη), αλλά και να χρησιμοποήσουν τη μνήμη τους ακολουθώντας συγκεκριμένη σειρά φρούτων με τη βοήθεια μιας μπάλας. Στη συνέχεια, σε ανοικτό χώρο τού σχολείου έπαιξαν το διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι «φρουτοσαλάτα», συμμετέχοντας ο καθένας με το όνομα ενός φρούτου (δραστηριότητα κατανόησης και παραγωγής προφορικού λόγου).
Στόχος των βιωματικών αυτών δράσεων είναι η ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων μέσα σε καταστάσεις τής καθημερινής ζωής και η καλλιέργεια ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος εκμάθησης. Οι δραστηριότητες αυτές ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και βοηθούν στην πιο άνετη και εύκολη παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου.
Την επιμέλεια των βιωματικών δραστηριοτήτων έχει η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.