Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που μαθαίνουν Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, στις 2 Απριλίου 2014, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γαλλικά παιδικά βιβλία, ώστε μέσα από σειρά δραστηριοτήτων να ασκηθούν τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Ακόμα και να παραγάγουν τη δική τους ιστορία.
Αρχικά, οι μαθητές είδαν σειρά από παιδικά γαλλικά βιβλία, τα οποία εκτέθηκαν σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου, και επέληξαν κάποια για να διαβάσουν. Στη συνέχεια έφεραν στο Σχολείο γαλλικά παιδικά βιβλία που είχαν διαβάσει και παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία (τίτλο, συγγραφέα, ημερομηνία έκδοσης, πρωταγωνιστή, περίληψη).
Τέλος, επεξεργάστηκαν το κείμενο «Madame Cloclo lit», απόσπασμα τού βιβλίου τής Ζωρζ Σαρή «Η κυρία Κλοκλό», μεταφρασμένο ελεύθερα στα Γαλλικά από την καθηγήτρια κ. Δασκαλοπούλου. Ακολούθησε σειρά από δραστηριότητες προφορικού και γραπτού λόγου με επίκεντρο την κατανόηση τής ιστορίας και το ηθικό της δίδαγμα.