Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, συμμετείχαν σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο τής ύλης τής μεθόδου ZIG ZAG 1 που διδάσκονται.
Με αφορμή τη δεύτερη ενότητα τού βιβλίου με τίτλο «Bonjour les animaux!» και αφού διδάχτηκαν το λεξιλόγιο που αφορά στα ζώα τής φάρμας, αλλά και τους αριθμούς μέχρι το 20, κατέκτησαν τα γραμματικά φαινόμενα τής ενότητας συμμετέχοντας σε βιωματικές δραστηριότητες. Αφού έφτιαξαν τη δική τους φάρμα μέσα στην τάξη, την οποία γέμισαν με λούτρινα και πλαστικά ζωάκια, αρχικά τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, στη συνέχεια ανακάλυψαν πόσα ζωάκια υπάρχουν μέσα στη φάρμα (Combien de... / Il y a deux poules...) και πόσα δεν υπάρχουν (Il n’y a pas de...). Τέλος, έπαιξαν το «κρυφτό των ζώων» (le cache-cache des animaux) όπου, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, έψαχναν να βρουν τα κρυμμένα ζωάκια. Νικήτρια ήταν η ομάδα που έβρισκε κάθε φορά τα περισσότερα ζωάκια και τα παρουσίαζε με τον σωστό τρόπο.
Στόχος των βιωματικών αυτών δράσεων είναι η εξάσκηση με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο στη σωστή χρήση τής γαλλικής γλώσσας σε σκηνές τής καθημερινής ζωής .